logo
Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat.
 

Blog

Anasayfa / Genel  / YÜKSEK Lisans ve Matematik

Geçen hafta Perşembe günü itibariyle netleşen ve uzun zamandan beri hayal gibi gözüken, burnumun ucuna bütün fırsatlar koşa koşa gelince kaçırmamam gereken bir başka fırsatı da yakalamanın sevincini yaşıyorum bu günlerde; “Yeniden öğrenci oluyorum”

2010 Şubat itibariyle çok sevmesem ve başka bir  bölümde okumak için çaba sarfetsemde takribi bir senelik bir uzatma ile Matematik (İngilizce) bölümünden mezun oldum.

Üniversite 2. sınıfta hoşlanmadığım bu bölümde okurken başka bir bölüme geçmek için çok araştırma yaptım. Dersleri nasıl saydırabilirim, hangi bölümde okuyabilirim diye…  Ama bir gece bu kararımdan vazgeçtim. Okumakta olduğumu bu bölümü ve üniversiteyi yarım bırakırsam, bir gün nasib olurda çocuğum olursa, bu durumu bana sorduğunda ona ne diyecektim: Evladım baban beceriksiz bir insandı, Complex Analysis, Advanced Calculus, Number Theory” gibi dersleri sevmediği için bölüm değiştirip, başka bir bölüme geçti demek istiyor muydum yoksa bu hayatta başladığım ve kararını aldığın bir şeyi sonuna kadar bitirecek miydim?



Evet sonunda oldu. Matematik bölümünden  zor da olsa  mezun oldum. Ama iyi ki de yarım bırakmadan bu bölümden mezun olmuşum. İçimde bulunan işletme ve yönetime olan merak, bütün üniversite hayatım boyunca  içine girmiş olduğum yüzlerce sosyal proje bana matematikte okurken bir yandan ikinci üniversiteye başlamama, bir yandan da İşletme Fakültesi’nden seçmeli olarak alabileceğim derslerle tanışmama vesile oldu.  Ve şu an itibariyle;

  • Fatih Üniversitesi Matematik(İngilizce) Mezunu
  • Anadolu Üniversitesi İkinci Üniversite Programı -İşletme Bölümü 1. Sınıf öğrenciliği
  • ve bugün itibariyle başlayacağım Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Yüksek Lisans ı

programında öğrenci olmama sebep oldu. Yüksek lisansa kayıt, mülakat ve koşturmacalarımı bir sonraki yazımda anlatacağım.

3 Comments
  • Umut Ufuk SEZGİN

    Merhaba Selim Bey,
    2008 yılı Fatih Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Mezunu olan biri olarak üniversite yıllarından başlayın şu ana kadar sizi takip ediyorum. Bir şeyler yapma inancınız, isteğiniz, bu yolda attığınız kararlı adımlardan dolayı sizleri tebrik etmek istiyorum. Geç de olsa ki sizin deyiminizle mezuniyetinizi can-ı gönülden kutluyorum. İkinci üniversite ve yüksek lisans öğrenciliğinizde de candan başarılar ve muvaffakiyetler diliyorum. İngilizce hususunda veya edebiyat alanında her türlü yardıma ihityacınız olursa projeler kapsamında böyle içten çalışan grupta muhakkak benim de çorbaya bir miktar tuz katabileceğime olan inancım sonsuzdur.
    Saygılarımla…
    Umut Ufuk SEZGİN.
    İng.Öğrt.
    İng.Dil.ve Edb.Uzm.
    Y.Mütercim-Tercüman.

    11 Kasım 2010 at 03:09
  • esma akçagün

    ” Yüksek lisansa kayıt, mülakat ve koşturmacalarım”

    başlıklı yazını beklemekteyiz Selim abi..

    03 Şubat 2011 at 03:36
Yorumlar

*