logo
Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat.

Düşün Taşın

Yaşamakta oldukları çevredeki bazı şeyleri değiştirmek ve kendilerini geliştirmek isteyen 8 genç tarafından 2006 yılında “Proje Grubu” ekibinin kurulması ile temelleri atılmıştır. Proje Grubu’nun farklı hedef kitlelerine ulaşabilmesi için Selim Çavuş tarafından kurulan Düşün Taşın, İstanbul Bayrampaşa’da bir gençlik merkezinde kulüp olarak çalışmalarına 2007 yılında başladı.

12 Ocak 2010 tarihinde dernekleşen Düşün Taşın; “Sosyal Sorumluluk ve Sosyal Girişimcilik” üzerine projeler gerçekleştirerek faaliyetlerine devam eden bir gençlik oluşumu haline geldi.

Türkiye’deki kitap okuma alışkanlığını ve sevgisini arttırmak amacıyla bugüne kadar “485” farklı etkinlik düzenlemiş olan dernek, “Toplu Kitap Okuma Günü” kavramını dünya literatürüne taşımak için gönüllü, genç ve büyük bir kitle ile çalışmalarına devam etmektedir.

Yaptığı etkinliklere bugüne kadar 28.400 kişinin katıldığı ve 1. 254.654 sayfa kitabın okunduğu Düşün Taşın Derneği, Türkiye’de herkesin haftada bir kitap bitirme hareketini yaygınlaştırmayı kendisine hedef edinmiştir.

6 Yılda 84 farklı üniversite tarafından davet edilen ve yüzlerce üniversite öğrencisi ile çalışan Düşün Taşın Derneği, insanların okudukları sayesinde; kendilerini, etrafındaki gelişmeleri ve dünyayı keşfetmelerine yardımcı olarak bilgisayar kullanımı ve içerik üretimi konusunda “Fare Toplumundan, Klavye Toplumuna” ülkemizin taşınmasına katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Vizyon

Business growth – Hands holding green plant indicating teamwork

Gençlere faydalı, kendilerini geliştirmek isteyenlere fırsat veren, dokunduğu yeri değiştiren, herkesi olduğu gibi kabul eden; bir iyilik hareketinin Türkiye’den dünyaya yayılmasına “öncülük” etmektir.

 

 

 

Misyon

  • “Kitap ve Okuma” alanında ülkemizde bir farkındalık oluşturmak,

  • Ülkemizdeki “Okuma Sevgisi ve Bilincini” daha yukarılara taşıyarak, “Kitap ve Okuma” konusunda ülkemizde ve dünyada marka olmak,

  • Yaptığımız bu çalışmalar ile bilgisayar kullanımı ve içerik üretimi konusunda “Fare Toplumundan, Klavye Toplumuna” ülkemizin taşınmasına katkı sağlamak,

  • Yaptığımız sıra dışı projeler, ürettiğimiz değer itibari ile “Sosyal Girişimcilik” alanında sürdürülebilir işler yapmaya odaklanmış bir “Gençlik Oluşumuna” dönüşmek,

  • Bir insanın kendini geliştirmesi, düzeltmesi ile dünyanın değişebileceğine inanan, yaptıkları çalışmalar ile uzun vadede “Düşünce Kuruluşu” olmak isteyen bir hareketin liderliğini yürütmektir.